Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Suzan - Woensdag 26 Februari 2020

   Brandveilige versiering; waar moet je op letten?

   Diverse brandveilige versiering bij Feestartikelen Specialist

   Bij Feestartikelen Specialist vinden veiligheid best wel een dingetje, dus proberen we producten aan te bieden die brandvertragend zijn behandelt volgens de norm: NTA – 8007. Daarmee zijn de producten die volgens deze norm zijn behandelt ook geschikt voor de horeca. Al onze deurgordijnen zijn brandvertragend behandelt en kun je dus  met een gerust hart aan de deur hangen bij de feestlocatie! Neem een kijkje in ons deurgordijnen assortiment voor alle brandvertragende deurgordijnen.

   Wat is de NTA – 8007 norm?

   Dit is een technische afspraak die richtlijnen geeft op het gebied van de brandveiligheid van versieringsmaterialen en feestversiering. Deze richtlijn geldt voor alle gebouwen en ruimtes met uitzonderingen van woonruimten. Deze geld dus niet voor de huizen waar wij met onze gezinnen leven! Daarom is het wel belangrijk om hier toch even wat aandacht aan te besteden voordat je heel je huis volhangt met de leukste versiering voor een kinderverjaardag.

   Brandvertragende pruiken

   Je kent het wel. Je bent op een verkleedfeestje en je draagt een leuke pruik om jouw feestkostuum af te maken! Je staat te shinen, je hebt het warm en gaat even een frisse neus halen. Buiten staan er vervolgens een aantal rokers te genieten van een peuk. Deze gooien ze nonchalant weg, hop zo in jouw pruik! Je raad het al, dit is geen goede zaak! Als jouw pruik niet brandvertragend behandelt is, betekent dit dat jouw pruik binnen no-time in de brand staat! Bij Feestartikelen Specialist zijn al onze pruiken brandvertragend behandelt en kun je deze dus met een gerust hart naar elk feestje dragen! Benieuwd naar onze pruiken? Neem dan een kijkje in het assortiment.

   Tips bij het brandveilig ophangen van versiering

   Aangezien niet alle feestversiering altijd brandvertragend behandelt is, geven we je graag een aantal tips om de feestversiering zo veilig mogelijk te gebruiken!

   1. Hang de versiering zo hoog op dat het onmogelijk is dat er mensen tegen aan lopen;
   2. Zorg ervoor dat er binnen in de feestlocatie niet gerookt wordt;
   3. Gloeilampen aanwezig op de feestlocatie? Zorgt ervoor dat de versiering uit de buurt opgehangen wordt van de lampen of andere verlichting die warm kan worden;
   4. Het beste is om ijzerdraad te gebruiken om de feestversiering mee om te hangen;
   5. Maak je gebruik van elektrische versiering? Zoals feestverlichting? Check dan of deze producten een KEMA-keurmerk hebben.

   Met brandvertragende versiering kan er geen brand ontstaan

   Dit is een natuurlijk een fabeltje. Met brandvertragende versiering kan er wel degelijk brand ontstaan, alleen zal dit zich minder snel verspreiden. Is de versiering op de verkeerde manier opgehangen of geïnstalleerd, bestaat er nog steeds een kans dat deze vlam kunnen vatten. Wees dus altijd voorzichtig als het gaat om feestversiering. Het zou natuurlijk zonde zijn als een mooi aangekleed feestje wordt verpest door brand!

   Vragen over onze brandwerende versiering?

   Mocht je nog vragen hebben over onze brandwerende versiering, dan horen wij dit graag. Onze specialisten zijn eenvoudig te bereiken door middel van de live chat op onze website. Daarnaast zijn we ook via Whatsapp te bereiken en kun je ons elke werkdag telefonisch bereiken van 08:30 tot 17:00. We staan graag voor je klaar en proberen je zo goed mogelijk van dienst te zijn!

   News & updates

   Recente artikelen