Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   David - Maandag 14 November 2022

   4 tips voor het vieren van Sinterklaas

   De dagen worden korter, het weer kouder en de intocht van Sinterklaas staat alweer bijna voor de deur! Vrolijke kindergezichtjes, verlichte straten en veel lekkers: Sinterklaas is toch wel een van de gezelligste feesten van het jaar. Ben jij nog op zoek naar inspiratie voor het vieren van Sinterklaas? In dit blogartikel geven wij 4 tips voor een leuk Sinterklaasfeest.  

   Tip 1: Spelletjesmiddag

   Sinterklaas vier je niet alleen omdat je dan pakjes krijgt. Het gaat om gezellig samen zijn met de familie. Dat kan ook heel goed onder het genot van een leuke activiteit. Wat dacht je van een spelletjesmiddag of avond? Trek de bordspellen maar uit de kast, zet wat lekkers op tafel en spelen maar!

   Tip 2: Sinterklaas knutselwerkjes maken

   Vier je Sinterklaas met kleine kinderen, dan is het leuk om samen knutselwerkjes te maken. In een periode waar je kinderen waarschijnlijk rond stuiteren van energie, is het een fijn moment om even rustig rond de tafel te zitten. De mogelijkheden voor Sinterklaas knutselwerkjes zijn oneindig: een pietenmuts van papier-maché, Sinterklaas kunstwerkjes van strijkkralen of December huisjes van melkpakken. De knutselwerkjes kun je meteen gebruiken ter decoratie in het huis. Nog een Sinterklaas tip van ons: kinderen vinden het ontzettend leuk om tijdens het knutselen rond te kunnen lopen in een Sinterklaas of Pietenpak.

   Tip 3: Surprises maken

   Wanneer je kinderen al wat ouder zijn, is het maken van surprises een leuke manier om Sinterklaas te vieren. In plaats van dat jij als ouder alle cadeaus koopt en uitzoekt, doet iedereen dit voor elkaar. Hoe werkt het? Alle familieleden trekken een lootje. Hierop staan de naam, wensen en hobby’s van iemand beschreven.

   Vervolgens maakt iedereen een mooie surprise voor het familielid dat ze getrokken hebben. Voeg daar een cadeau en gedicht aan toe, en het pakket is helemaal compleet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen een cadeau voor elkaar te kopen, of een gedicht te schrijven. Het is maar net waar jullie voorkeur naar uitgaat.

   Tip 4: Samen bakken

   Bij het vieren van Sinterklaas hoort natuurlijk ook wat lekkers. Het is ontzettend leuk om samen de keuken in te duiken om Sinterklaas baksels te maken. Denk hierbij aan speculaaskoeken, pepernoten of een amandelstaaf. Heerlijk onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom!

   Sinterklaas vieren

   Een Sinterklaasfeest vier je natuurlijk niet zonder decoratieve feestartikelen. In onze webshop vind je een groot assortiment aan Sinterklaas versiering voor bij jou thuis. Wil jij graag advies of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

   News & updates

   Recente artikelen