Terug

  • De nummer 1 in feestartikelen
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Kies een afhaalpunt of voor avondlevering

Ballonnen oplaten: hoe slecht is het en wat zijn de alternatieven?

  • Tuesday 21 / 04 / 2020 0
Ballonnen oplaten: hoe slecht is het en wat zijn de alternatieven?

Geef jij binnenkort een feest buiten en heb je het idee om ballonnen op te laten? Denk hier goed over na, want het oplaten van ballonnen is erg slecht voor het milieu. In dit blog geven we je andere alternatieven om het feestje net zo leuk te maken!  

Ballonnen oplaten in Nederland

In Nederland worden jaarlijks ongeveer 1 miljoen ballonnen opgelaten, waarvan een kwart van de ballonnen in de zee terechtkomen. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien het als eten of kunnen door de lintjes aan de ballonnen verstrikt raken. 

In sommige gemeenten kun je zelfs een boete krijgen voor het oplaten van ballonnen. Dit geldt voor ballonnen die door middel van helium of een andere gas- of vuurbron in de lucht worden gelaten.

Ballonnen oplaten; de alternatieven

Er zijn veel alternatieven te noemen voor het oplaten van ballonnen. Voor een feestelijke gelegenheid, zoals een wedstrijd, bruiloft of feestje zou je kunnen kiezen voor bellen blazen, een lampionnenoptocht of je ballonnen ophangen aan een paal, zolang je ze daarna maar niet oplaat. Hieronder lees je meer over deze alternatieven:

Lampionnenoptocht

Buiten de feestdagen waar meestal lampionnenoptochten gehouden worden (zoals Sint Maarten of Driekoningen) kan je zelf ook een lampionnenoptocht organiseren. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een buurtfeest ballonnen wil oplaten, kun je ook kiezen voor een gezellige lampionnenoptocht. Op deze manier worden er niet onnodig ballonnen opgelaten in de natuur. Na de lampionnenoptocht kan je de lampion ook in de tuin hangen. In ons uitgebreide assortiment vind je zowel lampionnen als een lampion stokje.

Bellenblazen

Voor dit alternatief heb je niet per se een professioneel bellenblaasmachine nodig, je zou voor een kinderfeestje ook bellenblazen kunnen uitdelen. Dit vinden de kinderen vast leuk om te doen en het geeft ook een leuke sfeer! Kinderen vinden het ook ontzettend leuk om de bellen de vangen!

Piñata stukslaan

Voor een feestje is het een leuk idee om het ballonnen oplaten te vervangen door het stukslaan van een piñata. Wij hebben onder andere een piñata van een voetbal, dinosaurus, ezel en een ster. Ook vind je in ons uitgebreide piñata assortiment een piñata stok en blinddoek.

Ballonnen met helium aan een paal

Ballonnen zijn natuurlijk altijd een leuke toevoeging aan elk feestje. Wanneer je buiten een feest geeft, zou je de ballonnen kunnen vullen met helium en deze daarna met een lintje aan bijvoorbeeld palen binden. Wij hebben goedkope heliumtanks en lintjes in ons assortiment en een groot assortiment met verschillende ballonnen.

Wensballonnen oplaten

Wanneer je toch graag ballonnen wil oplaten, kan je het beste kiezen voor onze wensballonnen. Deze wensballonnen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal en dus minder schadelijk voor het milieu.

Genoeg alternatieven dus om jouw feestelijke gelegenheid alsnog speciaal te maken! Vergeet ons ook niet te volgen op Facebook en Instagram voor meer duurzame posts en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Feestartikelen Specialist 9,5 / 10 - 1269 Reviews @