Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Wilfred - Vrijdag 16 September 2022

   Duurzaam je verjaardag vieren? Zo doe je dat!

   Een verjaardag brengt vaak veel afval met zich mee. Al dat wegwerpservies, de ballonnen en het inpakpapier zijn niet bevorderlijk voor het milieu. In dit artikel geven wij een aantal tips voor het vieren van een duurzame verjaardag.

   Kies voor duurzame verjaardag versiering

   Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder versiering, al helemaal als het een kinderverjaardag betreft. Hartstikke leuk natuurlijk, die ballonnen en wegwerp slingers, maar ze zijn allesbehalve duurzaam. Onze tip: koop herbruikbare (stoffen) slingers en laat die ballonnen achterwege. Ballonnen – ook de ecologische - zijn helaas alleen geschikt voor eenmalig gebruik en horen daarom niet thuis op een duurzame verjaardag. Hang in plaats daarvan gewoon wat extra kleurrijke (en herbruikbare) feestartikelen op.

   Duurzaam servies

   Tijdens een verjaardag kiezen veel mensen voor gemak: de wegwerp bordjes en bekers worden massaal ingeslagen zodat de berg afwas kan worden vermeden. Het is handig, dat geven wij toe, maar natuurlijk ook zeer milieuonvriendelijk. Al die borden, bekers en bestekdelen belanden na slechts één keer gebruik in de prullenbak. Een andere oplossing? Duurzame versiering dat wordt gemaakt van bamboevezels of rietsuiker pulp, is een stuk beter dan al dat plastic, maar de beste oplossing is toch gewoon het gebruik van echt servies. Mocht je niet genoeg servies in huis hebben, kun je dit wellicht lenen van je familie, vrienden of buren.

   Vraag duurzame cadeaus

   Naast het inslaan van duurzame verjaardag versiering en servies, kun je als jarige natuurlijk ook een steentje bijdragen door duurzame cadeaus te vragen. Vraag bijvoorbeeld één groot cadeau van je vrienden of familie, zodat niet iedereen met losse kleine cadeaus aankomt. Een andere duurzame optie is om een beleving te vragen zoals een dagje weg, een etentje of een bezoek aan het theater.

   Geef jij het cadeau? Pak het cadeau dan op een duurzame manier in voor de jarige. Wie zegt dat je inpakpapier nodig hebt? Met een kleurrijk lintje is het verjaardagscadeau ook al mooi versierd!

   Duurzaam eten

   Tot slot gaan we het hebben over het eten en drinken op de verjaardag. Over het algemeen slaan mensen een hoop verschillende boodschappen hiervoor in. Helaas haal je met die boodschappen ook een hoop afval in huis, denk maar eens aan al die plastic verpakkingen. Gelukkig is dit heel makkelijk te vermijden: probeer zoveel mogelijk dingen zelf te maken. Wat dacht je van een lekkere zelfgemaakte taart, limonade met munt en sinaasappel of een grote pan verse soep. Als je écht voor duurzaam wilt gaan dan bied je natuurlijk vooral vegetarisch of zelfs vegan voedsel aan.

   Duurzame verjaardag versiering kopen?

   Hopelijk hebben we jou een flinke dosis inspiratie gegeven om jouw verjaardag op een duurzame manier te vieren. Via onze webshop kun je duurzame versiering bestellen voor jouw verjaardag. Neem gerust een kijkje in ons assortiment aan feestversiering.

   News & updates

   Recente artikelen