Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Woensdag 19 Mei 2021

   Cocktailparty geven? 4 onmisbare ingrediënten voor een geslaagd feest

   Er is altijd reden voor een feestje, al helemaal wanneer dat feestje een cocktailparty is! Ben jij van plan binnenkort een cocktailparty te geven? Lees dan snel verder, want we geven je alle tips om er een mooie avond van te maken. Cocktailparty’s zijn fantastisch wanneer je een intieme en elegante sfeer wilt creëren. Deze feestjes zijn vaak wat chiquer en soms een tikkeltje mysterieus. De setting van deze feestjes is vaak wat kleiner, maar dat betekent niet dat jij er geen grootse avond van kunt maken. Wij leggen je precies uit hoe je dat doet.

   De cocktailselectie

   Je feestje valt of staat bij de juiste cocktails: het is niet voor niets een cocktailparty! Bepaal daarom ruim van tevoren welke cocktails jij wilt uitserveren. Als je kiest voor een thema, tropisch bijvoorbeeld, dan is het handig om een of twee sterke dranken als uitgangspunt te nemen zoals rum en tequila. Daar kun je een hoop tropische cocktails mee maken! Is er geen thema, dan kun je een keuze maken voor 3 of 4 verschillende cocktails en daarvoor de ingrediënten in huis halen.

   De garnering 

   Het leukste aan cocktails is dat het glas er vaak een stuk spectaculairder uitziet dan bij een simpel biertje of een glas wijn. Zorg er daarom voor dat je echt uitpakt met de garnering van je cocktails! Verschillende kruiden, schijfjes fruit, gesuikerde randjes op de glazen en natuurlijk goede ijsblokjes, zijn echt een must. Wil je echt uitpakken, dan kun je ook zorgen voor verschillende glazen. Iedere cocktail hoort eigenlijk in een eigen soort glas. Denk aan longdrink glazen, martini glazen of een chique coupe.

   De hapjes

   Op een goed feestje mogen lekkere hapjes niet ontbreken. Kijk daarom goed naar jouw cocktailselectie om te bepalen welke hapjes je gaat serveren op jouw feestje. Je kunt het natuurlijk simpel houden, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere of luxere selectie aan hapjes. Ga je voor simpel, dan zit je altijd goed met nachos, zoute sticks of kaasstengels. Wil je wat meer uitpakken? Kies dan voor fingerfood zoals tapas, kleine wraps of zelfs sushihapjes. Uiteraard doet een mix voor in de frituur het ook altijd goed, of je nu kiest voor simpel of uitgebreid. 

   De aankleding

   Heb je voor bovenstaande ingrediënten gezorgd op jouw feestje, dan rest je nog maar één ding: de aankleding met leuke feestartikelen. Om van jouw feest echt een spetterende avond te maken zorg je voor een ultieme sfeer. Kies bijvoorbeeld voor zwevende zilveren ballonnen die je tegen het plafond laat hangen, of een glittergordijn waar mensen leuke foto’s mee kunnen maken. Als je zorgt voor een polaroidcamera kun je je gasten ook een foto meegeven naar huis. Zo heeft iedereen een leuke herinnering aan jouw cocktailparty!

   Ben je op zoek naar de benodigde artikelen voor jouw cocktailparty? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag bij het organiseren van een geweldig feest!

   News & updates

   Recente artikelen