Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Tim Leijs - Woensdag 23 Juni 2021

   Zo maak je zelf een ballonnenboog! Een uitgebreide uitleg

   Zie je ergens ballonnen hangen, dan weet je dat er iets te vieren valt. Zo’n kleurrijke bol staat nu eenmaal erg feestelijk. En hoe meer ballonnen je bij elkaar hebt, hoe feestelijker het wordt. Dat kun je wel zien aan een ballonnenboog met tientallen ballonnen: een vrolijke toevoeging aan elke feestelijkheid en een mooi welkom voor je gasten. Laat ze onder zo’n gezellige boog door lopen, of hun eten eronder opscheppen, en de toon voor een geslaagde party is meteen gezet. Laat het feest maar beginnen! Alleen… eerst nog even die ballonnenboog in elkaar knutselen. Met deze uitleg lukt dat zonder problemen.

   Verzamel alle benodigdheden

   Voor een ballonnenboog heb je (verrassing!) natuurlijk ballonnen nodig. Als je een thema voor jouw feest hebt, kies dan voor kleuren die daarbij passen, ga voor alle kleuren van de regenboog, of voor iets chics zoals gouden ballonnen.

   Hoeveel je er precies nodig hebt hangt helemaal af van de grootte en breedte die jij voor ogen hebt voor de boog. Je komt al gauw aan 60 à 70 ballonnen, maar er worden ook geregeld bogen gemaakt van wel 200 ballonnen.

   Voor de bevestiging kan worden gekozen voor verschillende materialen, zoals vislijn, een ballonlint, draad of touw, en kippengaas of plastic buizen. Bepaal wat voor jou het best werkt. Denk ook aan een ballonpomp, want anders ben je wel even bezig…

   Blaas de ballonnen op

   Blaas met de pomp alle ballonnen op. Doe dit niet te hard, want dan zullen ze eerder knappen bij het bevestigen. Als je een bepaald kleurenpatroon in gedachten hebt, bedenk dan van tevoren hoeveel ballonnen je wilt gebruiken van elke kleur.

   Maak de ballonnen vast

   Maak de ballonnen vervolgens aan elkaar vast, zodat je een slinger krijgt. Dat gaat makkelijk met een ballonlint, dat gaatjes bevat waardoor je het tuitje van de ballon kunt trekken. Vul dan niet elk gaatje, maar laat steeds een gaatje vrij zodat er genoeg ruimte is voor elke ballon. Geen zorgen, je zult later niets meer van de lege plekken zien!

   Indien je een scherpere bocht wilt, kun je het best wat meer gaatjes vrijlaten en dus een wat langer lint gebruiken (of een langer stuk touw, draad…). En onthoud: hoe dichter je de ballonnen bij elkaar plaatst, hoe ‘stijver’ de boog uiteindelijk wordt. 

   Van slinger naar boog

   Nu is het tijd om de slinger aan een boog te bevestigen en deze een plekje te geven. Bevestig de ballonslinger aan het materiaal voor de boog, zoals een plastic buis. Als je een boog van kippengaas hebt gemaakt, kun je de ballonnen direct daar op bevestigen met lijmrondjes. Veel feestplezier!

   Heb je een vraag aan Feestartikelen Specialist? Of wil je feestartikelen online bestellen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of stuur ons een bericht op WhatsApp!

   News & updates

   Recente artikelen