Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

   Ik help je graag met zoeken.

   Ik leg je graag uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

   Help mij kiezen

   Goedkoop ballonnen online kopen

   Geen feest is echt een feest te noemen als er geen ballonnen zijn. Bestel daarom eenvoudig en goedkoop je ballonnen online! Bij Feestartikelen Specialist heb je de keuze uit een ruim assortiment. Toon meer

   Merken

   Kleur

   Leeftijd

   Grootte ballon

   Cijfer

   Geslacht

   Prijs

   -
   580 Producten

   Ballonnen bestellen bij Feestartikelen Specialist ; dit zijn de opties

   Komt dit je bekend voor: je organiseert feestje en in je zoektocht naar feestartikelen kom bij de ballonnen. De mogelijkheden zijn dan eindeloos. Kies je voor gewone ballonnen of bijvoorbeeld metallic ballonnen? Of wellicht toch helium of folieballonnen en ga je dan kiezen voor grote ballonnen of toch kleinere? Dan hebben we het nog niet over de kleurencombinaties die allemaal mogelijk zijn! Ga je voor gouden en zwarte ballonnen of wellicht figuur ballonnen? Zoals je merkt zijn de opties eindeloos. In dit artikel werken we speciaal voor jou eens uitvoerig uit welke mogelijkheden je allemaal hebt, zodat jij eenvoudig een keuze kunt maken voor jouw feest!

   Wat zijn ballonnen precies?

   Laten we het er eerst eens over hebben wat ballonnen precies zijn en waarvoor ze dienen. Ze dienen natuurlijk om een feestje nog leuker te maken! Denk dan aan: verjaardagen, trouwerijen, geboortefeesten, kraamfeesten, communiefeesten, doopfeesten en ga zo maar door! De mogelijkheden om ballonnen te gebruiken als feestversiering zijn eindeloos.

   Volgens Wikipedia hebben ballonnen de volgende betekenis:

   “Een ballon is een rubberen flexibele huls die kan worden opgeblazen met gas, zoals helium, waterstof, stikstofoxide, zuurstof, lucht. Voor speciale gelegenheden kunnen ballonnen worden gevuld met rook, vloeibaar water, korrelige media of zelfs lichtbronnen”

   De oorsprong van de ballon

   Vroeger werden ballonnen gemaakt van varkensblazen en dierlijke darmen. Volgens de boeken waren de Azteken de eerste die ballonnen gebruikten. De Azteken maakten hun ballonnen van kattendarmen. Deze ballonnen werden getoond aan de goden als offer en eerbetoon. 

   De eerste rubberen ballonnen werden in 1824 ontwikkeld door Professor Michael Faraday. Ze bestonden uit twee, tot een zak aan elkaar “gelaste” rubberen vellen. Die ballonnen werden gevuld met waterstofgas en gebruikte hij bij zijn experimenten bij het Royal Institution. 

   Speelgoed ballonnen, zoals we ze nu gewend zijn, worden niet beïnvloed door veranderingen in temperatuur. De speelgoed ballonnen werden voor het eerst geproduceerd door JG Ingram London in 1847 en kunnen worden beschouwd als het prototype van de moderne ballonnen. 

   In de jaren 1920 ontwikkelde Neil Tillotson een latex ballon met het gezicht en de oren van een kat. Hij slaagde erin om deze aan de man te brengen en zijn eerste verkoop van deze ballonnen vond plaats op 19 april 1931. De ballon had een waarde van ongeveer €15,-! De eerste gekleurde ballonnen werden verkocht rond 1933-1934 op de Chicago World’s Fair voor de jaarlijkse Patriots Day Parade. 

   Welke soorten ballonnen zijn er verkrijgbaar?

   Hieronder vertellen wij je welke ballonnen er verkrijgbaar zijn en geven we uitleg bij elke soort ballon. Op deze manier maken wij het jou makkelijker om een keuze te maken voor als jij ballonnen wilt gaan shoppen voor het feestje wat op de planning staat!

   Standaard verjaardag ballonnen

   Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om verjaardag ballonnen. Deze zijn een onwijs leuke toevoeging op verjaardagen. De ballonnen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Denk dan aan ballonnen met de tekst ‘Happy Birthday’ of ballonnen met een jaartal erop. De verjaardag ballonnen kun je ook in diverse thema’s vinden. Denk dan aan Sweet Sixteen ballonnen en aan ballonnen met verkeersborden, waarbij het verkeersbord dient om de leeftijd aan te duiden. 

   Metallic ballonnen

   Metallic ballonnen glanzen meer dan de reguliere ballonnen. Daarbij gaan deze ballonnen ook nog eens minder snel kapot zodra je ze ‘te groot’ opblaast. Metallic ballonnen zijn een feestje om te zien en passen perfect bij een bijzondere feestelijke gelegenheid. Metallic ballonnen zijn vrijwel in elke denkbare kleur te verkrijgen bij Feestartikelen Specialist! 

   Helium ballonnen

   Zoals de naam al zegt worden deze ballonnen gevuld met helium. Dankzij de helium blijven de ballonnen mooi in de lucht hangen en kun je optimaal genieten van de ballonnen tijdens de feestelijke gelegenheid. Het is leuk om een bosje ballonnen aan elkaar te knopen met een touw! Zo ontstaat er een mooie vrolijke bos ballonnen die blijft zweven. 

   Folie ballonnen

   Een folieballon heeft een ander design dan de ballonnen die je gewend bent en zijn in ontzettend veel variaties verkrijgbaar! Vaak zijn deze ballonnen extra speciaal en in verschillende groottes verkrijgbaar. Voor alle gelegenheden is er wel een geschikte folie ballon te vinden. Denk dan aan de thema’s: welkom thuis, Abraham of Sarah, verjaardag, geboorte en nog veel meer! 

   Cijfer ballonnen

   De naam verklapt het al; ballonnen in de vorm van een cijfer. Deze zijn leuk om aan de jarige job te geven of om een jubileum te vieren. De cijfers 0 t/m 9 zijn hiervoor beschikbaar. Op deze manier kan je elk jaartal creëren dat je wilt! Gebruik de cijferballonnen bij verjaardagen en jubileums of om oud en nieuw te vieren. De mogelijkheden zijn eindeloos met cijferballonnen

   Letter ballonnen

   De letter ballonnen komen aardig overeen met de cijferballonnen. Met de letter ballonnen kan je een leuke boodschap overbrengen. Is er iemand jarig? Gebruik verschillende letter ballonnen dan om de naam te vormen van de jarige of maak een leuke tekst, zoals ‘happy birthday’. Ook is het leuk om de letter ballonnen te gebruiken bij de geboorte van een kindje. 

   Ballonfiguren

   Op zoek naar een leuke ballon voor de jarige of een ballon die perfect bij het thema van het feestje past? Dan zijn figuurballonnen een goed idee! De ballonnen zijn in ontzettend veel figuren verkrijgbaar, waarbij je kunt denken aan beertjes met de tekst ‘i love you’, een dino figuur, een witte duif ballon voor een trouwerij en ga zo nog maar even door! De keuze is eindeloos als het gaat om figuurballonnen. 

   Grote ballonnen

   Grote ballonnen zijn in de meeste gevallen niet alleen groter, maar ook steviger dan de reguliere ballonnen op de markt. Grote ballonnen knappen niet snel als er iets teveel lucht in komt en blijven langer mooi. Ideaal voor kinderen die een beetje wild zijn met ballonnen, want dan knappen ze in elk geval een stuk minder snel en heb je er langer plezier van. 

   Led ballonnen

   Led ballonnen; ook wel lichtgevende ballonnen genoemd, bieden net wat extra’s op jouw feestje! In de ballonnen zit een led lampje dat zorgt voor licht in de ballon. Dit zorgt voor een goede sfeer onder de gasten. Sommige ballonnen bevatten zelfs een lampje dat maar liefst 20 uur voor een feestelijk lichtje zorgt! 

   Latex ballonnen

   Ten eerste zijn latex ballonnen een zeer goede aankoop voor de versiering van je feest! Niet alleen omdat ze mooi zijn maar ook omdat deze latex ballonnen zijn gemaakt van 100% natuurlatex. Dit wil zeggen dat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn. Latex ballonnen zijn in vergelijking met reguliere ballonnen een stuk soepeler en meer rekbaar. 

   Confetti ballonnen

   Confetti ballonnen zijn gevuld of kun je naar wens vullen met confetti. Vul de ballon bijvoorbeeld met blauwe confetti bij de geboorte van een jongetje of gekleurde confetti over een verjaardagsfeestje. Vrijwel alles is mogelijk met de confetti ballonnen waardoor ze ook voor elk soort feestje geschikt zijn! De ballonnen zijn transparant, zodat de confetti goed zichtbaar is in de ballon. 

   Stuffer ballonnen

   Stuffer ballonnen zijn ballonnen die je bijvoorbeeld kunt vullen met een cadeautje. Door de bredere opening is het eenvoudig om de ballon te vullen met het gewenste cadeautje. Voor het vullen van de stufferballon heb je wel een stuffer machine nodig. De stuffer ballon is niet alleen leuk, maar is ook nog eens een origineel cadeautje! 

   Knutsel en modelleerballonnen 

   Met deze ballonnen kun je zelf de leukste creaties maken! Dit is leuk voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Deze ballonnen maak je eenvoudig zelf, waardoor je geen clown meer nodig hebt. Je kunt zelf de clown uithangen! Maak zelf leuke ballon dieren door de ballonnen te vouwen en te vormen naar wens. Op internet kun je hier veel leuke en bruikbare tips voor vinden! 

   De ballonvulling

   Iedere ballon heeft een opening waardoor de gassen kunnen worden ingeblazen. Ballonnen worden doorgaans gevuld met behulp van ademlucht, een pomp, of een onder druk staande gas tank. De opening kan dan worden afgebonden of vastgeklemd.

   Folie ballonnen dichten zich gewoonlijk van eigens. Helium is het beste gas voor zwevende ballonnen. Rubberen ballonnen kunnen ook gevuld worden met vloeistoffen. De met vloeistof gevulde ballonnen worden meestal aangeduid als water ballonnen of waterbommen. Ze worden gebruikt in speelse gevechten, zoals een watergevecht. 

   Ballonnen accessoires

   Voor de ballonnen zijn er ook bijbehorende accessoires beschikbaar, die het soms net even wat handiger en leuker maken! Hieronder vind je een lijstje met de handigste accessoires voor de ballonnen

   Heliumtanks om ballonnen te vullen

   Een heliumtank heb je nodig als je de ballonnen wilt vullen met helium. Onze compacte helium tanks zijn geschikt voor 30 ballonnen en zijn eenvoudig in gebruik! Bij de heliumtank worden de ballonnen en het lint bijgeleverd. Zo kun je gelijk beginnen met het maken van jouw bos van ballonnen! Ook is deze tank hersluitbaar, waardoor de heliumtank ook nog gebruikt kan worden voor het volgende feestje.

   Ballonnengewichten 

   Om ervoor te zorgen dat heliumballonnen op zijn plaats blijven is het handig om ballonnengewichten aan te schaffen! Deze zorgen ervoor dat de ballonnen de hele tijd op de gewenste plek blijven en niet wegzweven. De ballonnengewichten van Feestartikelen Specialist zien er feestelijk uit en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals: blauw, roze, goud, zilver, wit en zwart. 

   Lint voor ballonnen

   Een lint voor ballonnen is super handig om ballonnen aan elkaar te kunnen knopen. De linten zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor het lint altijd matcht met de ballon. Een leuke tip: in plaats van een bos bloemen maak je een mooie bos ballonnen!

   Ballonnensluiters

   Vind je het niet zo handig om de ballonnen dicht te knopen? Dan bestaan er ook speciale ballonnensluiters. Zo kun je op een handige manier de ballonnen sluiten, zonder dat je last krijgt van pijnlijke vingers. Er zijn verschillende ballonnensluiters verkrijgbaar, waaronder: ballonstoppers, ballonsluiters met lint en ballon snel-sluiters. 

   Ballonnenpompen

   Een ballonnenpomp is erg handig en een stuk veiliger dan het opblazen van ballonnen met de mond! Door middel van de ballonnenpomp zijn de ballonnen in een handomdraai opgeblazen. Als je de pomp in- en uittrekt komt er lucht in de ballon en zijn de ballonnen binnen no-time allemaal opgeblazen! Bovendien zorgt een pomp er ook voor dat een ballon niet in je gezicht kapot kan klappen.

   Ballonnen net

   Voor een groter feestje is het ontzettend leuk om een hoop ballonnen in een speciaal ‘ballonnen net’ te plaatsen. Op deze manier kun je wel honderd of duizend ballonnen tegelijk de lucht in laten gaan of juist uit de lucht laten vallen. Super cool toch? De ballonnen zitten allemaal in één net, dat je in één keer kunt loslaten. Zo veroorzaak je een regen van ballonnen! 

   Ballonnenstokjes/ ballonnenhouders

   Wil je graag dat de ballonnen niet overal en nergens terecht komen? Dan zijn ballonnenstokjes een handige oplossing! Je kunt eenvoudig de ballonnen op zijn plek houden met behulp van de stokjes. Deze kun je eenvoudig bevestigen aan de onderkant van de ballon, wat ook maar een paar seconden van je tijd kost. Doordat de ballonnen aan stokjes vastzitten is er nog veel meer mogelijk! Zo kan je de ballonnen bijvoorbeeld als leuke ‘entree’ in de grond zetten bij de voordeur.

   Ballonnen float gel

   Deze gel zorgt ervoor dat jouw ballonnen een stuk langer blijven zweven en je dus langer van de ballonnen kunt genieten op jouw feestje. Normaal gezien blijft een latex ballon met helium zo’n 5 tot 7 uur zweven. Door een goede voorbereiding en door de ballon in te smeren met float gel kun je de zweefduur van de latex verlangen. 

   Veel gestelde vragen over ballonnen

   Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het onderwerp ballonnen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet en de antwoorden voor je uitgewerkt. 

   Welke verschillende formaten ballonnen zijn er en welke worden het meest gebruikt/verkocht?

   Bij Feestartikelen Specialist hebben we een groot assortiment met ballonnen in verschillende formaten. De meest gebruikte ballonnen zijn de ballonnen van 30 cm groot. Bij ons variëren de groottes van standaard ballonnen van 13 cm tot 30 cm. Onze cijfer ballonnen en folie ballonnen variëren erg in formaat, waarbij de hoogte kan oplopen tot wel 80 cm. 

   Een ballonnengewicht, wat is hier het nu van?

   Een ballonnengewicht zorgt ervoor dat de ballonnen op de juiste plaats blijven en deze niet overal en nergens gaan rondzweven/terechtkomen. Daarbij zien ballonnengewichten er ook erg leuk uit, waardoor it zeker een leuke toevoeging is aan de feestversiering van je feestje!

   Hoe worden ballonnen gemaakt?

   Ballonnen worden gemaakt van een vloeibaar type rubber (ook wel latex genoemd). Latex wordt gevormd door het sap van de rubberboom. Deze bomen groeien voornamelijk in Maleisië. Als eerst wordt er verf toegevoegd aan de latex om de gewenste kleur te maken. De verf wordt met behulp van een net in de latex gegoten en moet 16 uur lang gemengd worden. Op deze manier blijft de kleur van het ‘ballonnenmengsel’ constant en kan de vloeibare latex niet verharden. Daarna worden stalen mallen met een speciale machine in latex gedoopt, waardoor de vorm van de ballon ontstaat. Vervolgens droogt deze latex heel snel om de mal, waarna er een borstel om de randen van de ballon heen gaat. Hierdoor krijg je een krul in het uiteinde van de ballon, zoals we die kennen. Met dit uiteinde kun je eenvoudig knopen in de ballon leggen. Na dit proces worden de ballon mallen 16 minuten lang ondergedompeld in een warm bad. Hierdoor wordt de ballon soepel. Vervolgens volgt er nog een bad, namelijk een bad gemengd van water en  poeder. Dit poeder zorgt ervoor dat de ballon eenvoudig van de mal af gehaald kan worden. Machinaal worden de ballonnen van de mal af gehaald en worden deze een beetje opgeblazen. Als laatste worden de ballonnen in een speciale wasmachine gedaan met zeep om alle residuen van de ballonnen te wassen. Nog een behoorlijk proces hé? 

   Kunnen ballonnen opnieuw gebruikt worden?

   Normaal gesproken dienen alle ballonnen voor éénmalig gebruik. Folieballonnen zijn soms wel herbruikbaar, indien deze voorzien zijn van een zelfsluiter. 

   Hoelang blijft een heliumballon zweven?

   Dit hangt af van een aantal factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de grootte van de ballon, het materiaal en de weersomstandigheden (regen, wind, koude lucht, airco of bijvoorbeeld zon). Normaal gesproken zweeft een heliumballon minimaal 6 uur en maximaal 36 uur. 

   Hieronder zie je een schema van de zweeftijden van diverse ballonnen:

   zweeftijd heliumballonnen


   Mocht je na dit artikel toch nog vragen hebben over ballonnen, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met onze Feestartikelen Specialisten! Dit kan eenvoudig door middel van de live chat op de website, per mail of telefonisch. Wij zijn bereikbaar op het nummer: 06 15 68 48. We staan graag voor je klaar om te zorgen dat jouw feestje een onvergetelijke dag wordt!